Nu behöver vi förstärka vår organisation i Sydväst!

2019-05-20

Nu behöver vi förstärka vår organisation i Sydväst med en kundfokuserad VA-projektör med placering i Lund. I tjänsten som VA-projektör kommer du att ha ett stort kundfokus och arbeta i samarbete med projektledarna i regionen. På vårt kontor i Lund har två projektledare idag sin bas med olika inriktning. Hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med pågående projekteringar vilket omfattar att färdigställa förfrågningsunderlag och sammanställa relationshandlingar. Efter en inlärningsperiod kommer du att ha eget ansvar för både nya och befintliga kunder. Geografiskt arbetsområde är nordvästra Skåne och södra Småland. 

Erfarenhet och kvalifikationer

·       Erfarenhet av VA-projekt hos kommun, entreprenör eller konsultföretag, gärna med erfarenhet från markentreprenader 

·       Teknisk eftergymnasial utbildning inom exempelvis projektering, VA eller markentreprenad. 

Meriterande om du har

·       Erfarenhet av VA-projektering såsom att rita i auto-cad och/eller dimensionera vatten och avlopp 

·       Kunskap om AMA

Personliga egenskaper 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom vi dagligen arbetar med kundrelationer är det viktigt att du trivs i den rollen och att du är serviceinriktad gentemot både kunder och dina kollegor. Eftersom vi är ett relativt litet bolag är det viktigt att du har god förmåga att arbeta självständigt och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Likaså att du har förmåga att vara både flexibel och strukturerad.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Katarina Holmdahl på Hudson by Morgan Philips, tel. 0707-879797.

Vi arbetar med löpande urval. Sök därför gärna tjänsten innan sista ansökningsdatum. 

 

Grattis Sälgsjön!

2019-04-23

Nu kan ni åtnjuta kommunalt VA i erat fina område. Sälgsjön är ett typiskt omvandlingsområde en bit utanför Gävles tätort med ca 120 fastigheter mysigt placerade bredvid just sälgsjön.

Området består av blandat bebyggelse, mestadels fritidshus men det syns tydligt att det finns en ökande del permanent boende.Gästrike Vatten har under 2018 på uppdrag av Gävle kommun byggt ut det kommunala ledningsnätet för vatten och avlopp. Detta tryggar en långsiktigt hållbar vattenförsörjning och avloppshantering med hänsyn till människors hälsa och miljö. Från våren 2019 kan de boende ansluta sig.

SKT har hjälpt till med projektering och dimensionering av LPS-tryckavloppssystem som gör det möjligt att pumpa hela områdets spillvatten ca 1500m ända bort till släppunkten.  

Här ser vi den första LPS-pumpstationen som är nergrävd i området, enligt fastighetsägaren som är fackman och kunnig inom området går det enkelt och smidigt att förlägga och ansluta en LPS-enhet. Det är snarare markens beskaffenhet som avgör hur stor arbetsinsats som krävs. Oavsett blir det avsevärt mindre arbete och kostnader än att bygga med självfall.

 

En ”demostation” uppställd i området gör det möjligt för fastighetsägarna att lära sig mer om pumpstationen de ska förlägga på sin tomt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKT rekryterar Per Hammarlund som Regionchef för Norr/Mellan

2019-03-26

Per kommer senast som försäljningschef för Region Stockholm på Ahlsell och har gedigen erfarenhet från VA branschen i olika roller.

”Det är min bedömning att Per kommer att kunna tillföra både kompetens, erfarenhet och ett stort nätverk till SKT för att stötta försäljningen och verksamheten på ett positivt sätt framåt”. säger Tomas Hörman, VD för SKT. Per börjar sin anställning på SKT den 1:a maj.

SKT har i snart 40 år levererat lösningar på avloppsproblem i Norden. Till en början var vi ”missionärer” och fick arbeta i motström i dubbel bemärkelse. Tryckavloppssystem var något nytt, revolutionerande och det utmanade många gamla ”sanningar”.

Med åren har allt fler upptäckt fördelarna med LPS-tryckavloppssystem och de möjligheter som det ger. Kommunalt avlopp i glesbygd och omvandlingsområden, grunt förlagda ledningar och möjlighet till stora kostnadsbesparingar.
Miljömedvetenheten har växt successivt och lagar har tillkommit som styr både miljö och systembyggande.

Vi har varit med som pionjärer under hela resan och samlat på oss goda exempel och ”best practice”.

För frågor, vänligen kontakta: Tomas Hörman Mobil: +46-727-369700 E-post: tomas.horman@kommunalteknik.se

 

Ny order i Danmark!

2019-02-11

SKT har tillsammans med Munck Forsyningsledninger vunnit ett anbud till VandCenterSyd (VCS) på 110 pumpstationer för LPS system i Odense, Danmark.

Munck Forsyningsledninger har huvudkontor i Odense med ca 800 anställda fördelade på 13 avdelningar över hela Danmark. Företaget är specialiserat på  utbyggnad och renovering av försörjningsledningar inom vatten, avlopp och fjärrvärmesektorn.

VCS driver 7 vattenverk, 8 avloppsreningsverk och 3400 km vatten- och avloppsnätverk och är en av de största användarna av LPS i Norden med fler än 2000 LPS stationer installerade.

 VCS väljer alltså nu att bygga vidare på LPS konceptet från SKT tillsammans med vår partner Munck.

 

SKT fick utmärkelsen ”Presidents circle”

2019-02-11

I samband med att Environment One firar sitt 50 årsjubileum höll de i januari ”E/One World Sales Meeting”. SKT fick utmärkelsen ”Presidents circle” tilldelat sig. Det betyder att SKT är en av topp tre distributörer i världen på tryckavloppssystem.

 SKT har befunnit sig på denna nivå de senaste 10 åren, till och med som ”Top dog” under ett par år.

 På mötet deltog även en av SKT’s grundare, Jan Erik Jansson. Jan Erik som även blev omnämnd som den på mötet med längst erfarenhet av tryckavloppssystem, 46 år.

 

På bilden (Jan-Erik Jansson, Chris Greco, Torbjörn Jansson, Eric Lacoppola, Tomas Hörman)