Ny order i Danmark!

2019-02-11

SKT har tillsammans med Munck Forsyningsledninger vunnit ett anbud till VandCenterSyd (VCS) på 110 pumpstationer för LPS system i Odense, Danmark.

Munck Forsyningsledninger har huvudkontor i Odense med ca 800 anställda fördelade på 13 avdelningar över hela Danmark. Företaget är specialiserat på  utbyggnad och renovering av försörjningsledningar inom vatten, avlopp och fjärrvärmesektorn.

VCS driver 7 vattenverk, 8 avloppsreningsverk och 3400 km vatten- och avloppsnätverk och är en av de största användarna av LPS i Norden med fler än 2000 LPS stationer installerade.

 VCS väljer alltså nu att bygga vidare på LPS konceptet från SKT tillsammans med vår partner Munck.

 

SKT fick utmärkelsen ”Presidents circle”

2019-02-11

I samband med att Environment One firar sitt 50 årsjubileum höll de i januari ”E/One World Sales Meeting”. SKT fick utmärkelsen ”Presidents circle” tilldelat sig. Det betyder att SKT är en av topp tre distributörer i världen på tryckavloppssystem.

 SKT har befunnit sig på denna nivå de senaste 10 åren, till och med som ”Top dog” under ett par år.

 På mötet deltog även en av SKT’s grundare, Jan Erik Jansson. Jan Erik som även blev omnämnd som den på mötet med längst erfarenhet av tryckavloppssystem, 46 år.

 

På bilden (Jan-Erik Jansson, Chris Greco, Torbjörn Jansson, Eric Lacoppola, Tomas Hörman)

Är du vår nya kollega?

2019-02-04

Efterfrågan på både vår kunskap och våra systemlösningar har aldrig varit större, därför behöver vi bli flera med kompetens inom följande områden.

  • Försäljning
  • Säljledning
  • Projektledning
  • VA-projektering

Vi har kontor i  Stockholm, Mälardalen, Göteborg, Småland, Skåne och Oslo och är öppna för placeringen som passar dig beroende på kompetens och  profil.

Vi är Skandinaviens största leverantör av lösningar för tryckavloppssystem och är specialiserade på att skräddarsy och leverera tryckavloppslösningar till kommuner, samfälligheter och enskilda anläggningar. Vi erbjuder tjänster och produkter inom tryckavlopp; rådgivning, projektering, byggledning samt komponenter och material för tryckavloppssystem och närliggande områden såsom vattenförsörjning.

Vi söker dig som är självständig, utåtriktad och gillar att göra affärer. Du har med fördel en bred kompetens och nätverk inom vatten och avlopp (VA). Du trivs med stor variation av arbetsuppgifter och kan både vara strukturerad och flexibel .

Hos oss är arbetet omväxlande och dynamiskt. Vår organisation är liten vilket innebär att du har möjlighet att påverka och växa i din roll.

Har du tidigare erfarenhet av VA-projekt hos kommun, entreprenör eller konsult är det en fördel, men det viktigaste är att du trivs med oss och vi med dig.

Om du är intresserade att veta mer vänligen kontakta vår VD Tomas Hörman på tel 08-595 00 573 eller skicka in ditt CV till info@kommunalteknik.se

Vill du posta din ansökan så skickar du CV till

Skandinavisk Kommunalteknik AB, Box 1444, 183 14 Täby

 

http://www.kommunalteknik.se/om-oss/jobba-hos-oss/

SKT utser ny VD

2018-11-23

SKT utser ny VD/Försäljningschef Tomas Hörman

Tomas har en gedigen erfarenhet som entreprenör. Han har tidigare jobbat som affärsområdeschef och som projektchef för Caverion. ”Det är min bedömning att Tomas kommer att kunna tillföra både kompetens och erfarenhet till SKT så att vi alla kan utveckla verksamheten på ett positivt sätt framåt” säger Karl Sohlberg, VD för NEWS.
SKT har i snart 40 år levererat lösningar på avloppsproblem i Norden. Till en början var vi ”missionärer” och fick arbeta i motström i dubbel bemärkelse. Tryckavloppssystem var något nytt, revolutionerande och det utmanade många gamla ”sanningar”.
Med åren har allt fler upptäckt fördelarna med LPS-tryckavloppssystem och de möjligheter som det ger. Kommunalt avlopp i glesbygd och omvandlingsområden, grunt förlagda ledningar och möjlighet till stora kostnadsbesparingar.
Miljömedvetenheten har växt successivt och lagar har tillkommit som styr både miljö och
systembyggande. Vi har varit med som pionjärer under hela resan och samlat på oss goda
exempel och ”best practice”.

För frågor, vänligen kontakta:
Karl Sohlberg Mobil: +46-70-522 08 98
E-post: karl.sohlberg@news-group.se

Ladda ner pressmeddelandet här

Uppgradera elcentralen?

2018-04-16

Måste jag uppgradera elcentralen för en LPS installation?

Låt oss leka med tanken att du ska få kommunalt vatten- och avlopp till din sommarstuga. Du ser verkligen fram emot att kommunen utökar sitt verksamhetsområde eftersom du har en dröm att en dag flytta dit permanent. Trots att din vinterbonade sommarstuga är relativt enkel, är den utrustad med en del bekvämligheter som t ex spis, ugn och tvättmaskin med mera.

Är det nödvändigt att du som fastighetsägare ska förstå skillnaden mellan en 1-fas anslutning eller en 3-fas anslutning? Behöver du känna till hur mycket ”ström” du kan förbruka utan att ”proppen går” när du ska ansluta nya eldrivna apparater till ditt hushåll, från kylskåp via tvättmaskin till en pumpstation för avloppet.

Har du ström så att det räcker?

Det är inte helt lätt att förstå de olika begreppen som rör el. Elektrisk ström benämns med A (Ampere). De säkringar som du har i­ ­elcentralen är vanligtvis på 10A eller 16A. Strömmen som leds i ledningarna har en viss spänning, V (Volt). Normalt är spänningen in i ditt hushåll 230V. Om du vet hur mycket effekt W (Watt) en hushållsmaskin eller dylikt drar, kan du räkna ut hur mycket du kan belasta en säkring i elcentralen. Låt oss konstruera ett exempel. Du köper en ny diskmaskin, en energi­snål sådan. Den har en total effekt på 1900W. Den är kopplad på en 10A säkring i din elcentral. 230V x 10A = 2300W. Du kan belasta 10A säkringen med 2300W. Eftersom diskmaskinen drar 1900 får du ”400W ”över till annat.

Vad behöver jag veta om 1-fas uppkoppling och 3-fas uppkoppling?

Din fastighet är dimensionerad för viss elförbrukning. Din elcentral har ett antal säkringar och från dem kan du koppla upp dina olika strömkrävande enheter. En 1-fas uppkoppling upptar en säkring i din elcentral. En 3-fas uppkoppling behöver 3st säkringar (äldre modeller). De apparater som är 3-fas drivs växelvis av ström från 3st säkringar(en för varje fas).

Vad är problemet då?

Ja, problem blir det först när du vill utrusta din fastighet med ytterligare en apparat som kräver t ex 3-fas och det saknas lediga platser i din elcentral. För varje ny 3-fas apparat krävs det 3 lediga platser, medan en 1-fas behöver endast 1st ledig plats i elcentralen.

Måste jag säkra upp inkommande el?

Vi föreställer oss att din fastighets inkommande el är säkrad för 16A. Om du kopplar in en apparat med 3-fas finns risk att det saknas ledigt utrymme i elcentralen samt att inkommande ström inte räcker till. Då behöver du dels säkra upp inkommande el från 16A till 20A samt byta eller bygga ut din befintliga elcentral till en större. Din abonnemangsavgift blir högre än tidigare och du måste också betala för elinstallationen om du har varit tvungen att bygga ut. Det är därför det är viktigt att ha koll på din befintliga elinstallation och hur du belastar den.

Vad krävs för min LPS-enhet? Räcker strömmen till?

Ja, strömmen räcker till! LPS-pumpen är 1-fas och drar lika mycket ström som en dammsugare. Du kopplar den mot 1st säkring i elcentralen.